Zonneboilers

Zonneboilersysteem

Een zonneboiler of zonlichtsysteem levert enorm veel op voor je portemonnee en het milieu. Simpel gezegd: je maakt je eigen warme water met hulp van de zon. Dat kan je honderden euro’s per jaar schelen. Ook als de zon niet schijnt!

Bespaar tot 60% op warm water met zonneboilers van Remeha >

Zonneboilersysteem werking

Werking zonneboilersysteem

Stap 1: De zonneboiler wordt tussen de binnenkomende waterleiding en de HR-combiketel geplaatst zodat het water altijd eerst door de tapwaterspiraal van de zonneboiler stroomt.

Stap 2: Bij voldoende zonnewarmte wordt collectorwater (geen tapwater) vanuit de zonneboiler met behulp van een pomp naar de zonnecollectoren op het dak gepompt.

Stap 3: Collectorwater dat door de leidingen van de zonnecollector wordt gepompt, wordt verwarmd door het zonlicht.

Stap 4: Het opgewarmde collectorwater stroomt terug naar de zonneboiler.

Stap 5: Zodra, ergens in huis, een warmwaterkraan wordt geopend, stroomt het koude leidingwater door spiraalvormige leidingen in de zonneboiler en wordt nu verwarmd door het warme collectorwater.

Stap 6: Het opgewarmde leidingwater stroomt hierna vanuit de zonneboiler via de HR-combiketel naar een warmwaterkraan van bijvoorbeeld een douche of bad.

Stap 7: De HR-combiketel in combinatie met een speciaal mengventiel zorgen ervoor dat het warme leidingwater altijd op de gewenste temperatuur is wanneer het uit de warmwaterkraan stroomt.

Interesse in een zonneboiler kopen? Neem contact op.

Luwaco is erkend installateur van Remeha Zonneboilers

Reacties zijn gesloten.